Så här skriver du en bra SEO text

Text är en viktig del av din hemsida för att den ska rankas bra i sökmotorernas sökresultat. SEO handlar i grund och botten om att du skriver bra texter som har fokus på ett sökord som är väsentligt för ditt företag. Det viktiga att komma ihåg är att texten måste flyta på naturligt och inte vara fullstoppad med sökord eftersom detta istället får en negativ effekt. Texten ska helt enkelt vara relevant och informativ så kommer SEO på köpet.

 

Tips på en bra SEO text

En bra SEO text är en vanlig text som är säljande och informativ och passar in på din hemsida. Det bästa du kan göra är att skriva från hjärtat men här kommer några tips du kan ha i bakhuvudet.

  • Unikt innehåll. SEO texter ska alltid ha unikt innehåll, så var noga med att inte kopiera någon annans text. Det du sparar i tid kommer att straffa sig i synlighet.
  • Relevant information. All SEO text bör vara relevant för sajtens innehåll. Detta kommer oftast naturligt när du skriver som din sajts ämne, så försök att inte sväva ut allt för mycket.
  • Använd synonymer. För att undvika så kallad keyword-stuffing är det en god idé att använda dig av synonymer till det aktuella sökordet. Skriver du om erbjudande kan du ibland byta ut detta ord mot till exempel rabatt, kampanj och deal.
  • Tänk på Titel och H1. Detta är två av de viktigaste delarna av en SEO text enligt Google, så se till att nämna ditt sökord sin exakta form i både titel och Heading 1. Det är även oftast positivt att ha underrubriker där sökorden ingår ibland. 
  • Rätt mängd. Google gillar mycket text, så skriv gärna så mycket du kan om ditt ämne. En bra tumregel är att dina SEO texter bör vara minst 300 ord. Här är det dock viktigt att tänka på att det ska vara relevant så skriv inte om något som går ifrån ämnet bara för att fylla ut.

 

Win Communication hjälper dig med SEO

Känner du dig osäker på hur du får till SEO texter som kan öka din placering på Google är du alltid välkommen att höra av dig till oss på Win Communication. Vi tror på kunskap och ger dig gärna tips på hur du ska skriva. Vill du inte göra arbetet själv kan du antingen beställa en SEO text av oss för 299 kronor eller ett textpaket med 5 texter för 1199 kronor. Text är viktigt!

 

Tveka inte att kontakta oss på Win Communication för ett samtal om hur vi skulle kunna hjälpa ditt företag! 

11 + 11 =

073 593 44 66